Οικονομία

Στάινμαγερ: Προηγείται η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει, λίγες ώρες πριν τις κατ' ιδίαν συναντήσεις  του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον έλληνα ομόλογό του, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές να μην προβάλλουν «νέες επιθυμίες ή απαιτήσεις» κάθε φορά που υπάρχει μια δυσκολία.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», αυτό που προέχει τώρα είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις «για να τονωθεί η εμπιστοσύνη».


Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει την εντολή και την ικανότητα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και την ευκαιρία να δρέψει τους πολιτικούς καρπούς από την εφαρμογή τους. 

«Τώρα και όχι αύριο είναι η στιγμή να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα» επισημαίνει, ενώ με αφορμή το Προσφυγικό τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερο θάρρος για περισσότερη Ευρώπη.

Ο κ. Στάινμαγερ δηλώνει επίσης ότι με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, έχουν θέσει στόχο από κοινού «να υπερνικήσουμε τις παρεξηγήσεις των τελευταίων ετών και να επανέλθουμε στο εξαιρετικό επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών». Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, θα συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά στις 14:00. Πριν από την κατ' ιδίαν συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Στάινμαγερ στην ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός στις 13:30 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Οι Κοτζιάς και Στάινμαγερ θα έχουν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας. 

Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 14:30.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387), όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σχόλια