default-image

Νέος γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης

Οικονομία
Νέος γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη θέση του γενικού γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής (και όχι σε αυτή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) διορίστηκε τελικά ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και λέκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Αλλαγή σκυτάλης, όμως, είχαμε και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, την οποία αναλαμβάνει ο Πέτρος Τριάρχης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, διορίζονται νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης και νέος γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών ο Πέτρος Τριάρχης. Ο διορισμός του κ. Κουτεντάκη τίθεται σε ισχύ από τις 16/10/2015 και του κ. Τριάρχη από τις 14/10/2015. Οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 23 Οκτωβρίου 2015».  

O κ. Κουτεντάκης αντικαθιστά τον Νίκο Θεοχαράκη, ενώ ο κ. Τριαρχής τον Μιχάλη Χατζηθεοδώρου.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πρώην -πλέον- γενικοί γραμματείς ήταν προσωπικές επιλογές του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Ποιοι είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς

Ο κ. Κουτεντάκης ανήκει στη νέα γενιά της επιστημονικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας την τελευταία περίοδο τόσο στο πλαίσιο του Brussels Group όσο και στην Αθήνα, ενώ ήταν ουκ ολίγες φορές από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο EuroWorking Group.

Έχει συνεργαστεί στενά με τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ενώ ρόλο στην αξιοποίησή του έπαιξε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο κ. Τριάρχης είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ως στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων και οικονομικής διεύθυνσης. Διετέλεσε οικονομικός διαχειριστής σε σημαντικά τεχνικά έργα στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρόνια συμμετείχε σε μεγάλα αντίστοιχα κοινοπρακτικά σχήματα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπου απέκτησε ευρεία γνώση του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής. Από τον Απρίλιο του 2015 είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News