default-image

Μοσκοβισί: "Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, θα πάρει τα 3 δισ. ευρώ"

Κρήτη
Μοσκοβισί: "Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, θα πάρει τα 3 δισ. ευρώ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικά ήταν τα σχόλια του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

«Το πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται σε καλό δρόμο από τη στιγμή που όλες οι πλευρές κάνουν αυτό που τους αναλογεί» σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, εξηγώντας ότι αυτό συνίσταται για την πλευρά της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις και σε αυτή των πιστωτών στην «εποικοδομητική τους στάση».

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1, σημείωσε ότι «έχει εγκαταλείψει το παρελθόν του» και παράλληλα υπογράμμισε πως πλέον η συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας είναι πολύ καλή.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε πως μετά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της θα προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης των υπολειπόμενων 3 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ο  Πιερ Μοσκοβισί ισχυρίστηκε ότι θα γίνει το Νοέμβριο, τονίζοντας ότι κατόπιν αυτής, το Δεκέμβριο θα ανοίξει η πορεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News