default-image

Στο υπουργικό συμβούλιο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Οικονομία
Στο υπουργικό συμβούλιο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 9 το πρωί.

Το Υπουργικό είχε προαναγγελθεί από την Τρίτη και μετά  από διερευμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα και πάλι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, πριν δηλαδή ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου που θα ισχύσει από το 2016 και το οποίο προβλέπει «ψαλίδι» στις καταθέσεις, η κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνάντηση με τους δανειστές, οπότε στο Υπουργικό θα γίνει η προετοιμασία για την παρουσίασή του.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που είχε λάβει μέρος στη σύσκεψη της Τρίτης, το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί «άμεσα».

Σύμφωνα με το in.gr,τράπεζες και επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς αυτές, μεταξύ άλλων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση και την ένταση του ενδιαφέροντος ιδιωτών επενδυτών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News