Οικονομία

Πυρ και μανία με τον υπουργό οι αγρότες της Κρήτης

Με άγριες διαθέσεις πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Κρήτη οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, αφού δεν άντεξαν να μείνουν ούτε μία ώρα στο γραφείο του Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο τελευταίος, όχι μόνο δεν πήρε πίσω τα μέτρα της υπερφορολόγησής τους και της ασφαλιστικής τους... καταστροφής, αλλά τους είπε επί λέξει «τον Ιανουάριο σας λέγαμε άλλα. Τότε σας λέγαμε ψέματα και σας ζητάμε συγνώμη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα, γιατί οι δανειστές μάς έχουν... το πιστόλι στον κρόταφο»!

Έχοντας κατά νου, μπαίνοντας στο γραφείο του, έναν… άλλο Αποστόλου, που τους υποσχόταν στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του την «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», οι αγροτοσυνδικαλιστές και οι αγροτοσυνεταιριστές της Κρήτης σηκώθηκαν και, αφού τον προειδοποίησαν ότι κατεβαίνοντας στο νησί αρχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αποχώρησαν οργισμένοι.

Μάλιστα, του υπενθύμισαν - ενώ υπάρχουν και γραπτές ανακοινώσεις του - ότι πέρυσι, στη διάρκεια της επτάμηνης θητείας της ίδιας κυβέρνησης, ο ίδιος από την ίδια θέση είχε τονίσει κατηγορηματικά ότι «η φορολόγηση των αγροτών με 26% θα είναι η ταφόπλακα της αγροτικής παραγωγής της χώρας»!

Πάντως, το γραφείο Τύπου του Βαγγέλη Αποστόλου αρκέστηκε στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Με εκπροσώπους των αγροτών συναντήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις τους για τα όσα προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν λύσεις, ιδίως για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό, που αφορούν, θα έλεγα, την απάλυνση των δυσμενών επιπτώσεων που φέρνει η νέα συμφωνία. Θα βρούμε τη λύση».

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε σοβαρό τον προβληματισμό των αγροτών, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει στην επεξεργασία των θέσεων της κυβέρνησης στη σχετική διαπραγμάτευση. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους εταίρους, αλλά και από όλους όσοι έχουν σχέση με τον αγροτικό χώρο, είναι ότι εμείς θέλουμε τον αγρότη να συνεχίσει να καλλιεργεί το χωράφι του, τον κτηνοτρόφο να συνεχίσει να πηγαίνει στη στάνη του, για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρούμε το αγροτικό προϊόν, την αγροτική παραγωγή, ως πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι όχι μόνο για τη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας της χώρας μας, αλλά κυρίως για τη δυνατότητα να καταστεί ανταγωνιστική η χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον.

«Για παράδειγμα, αν βλέπατε την εικόνα που αντίκρισα λίγες μέρες πριν κατά την επίσκεψή μου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA στη Γερμανία, θα διαπιστώνατε τι σημαίνει ελληνικό, ποιοτικό προϊόν για τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά».

Σχόλια