default-image

Νέα συμφωνία της Τρ. Πειραιώς για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία

Κρήτη
Νέα συμφωνία της Τρ. Πειραιώς για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου A.Ε.Σ. που αφορά σε τυροκομικά προϊόντα.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ιδρύθηκε το 1926 από μία μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού με σκοπό την υποστήριξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων και το 1961 ίδρυσε το πρώτο τυροκομείο στο νησί για την τυροκόμηση μικρών ποσοτήτων γάλακτος.

Σταδιακά η Ένωση εξελίχθηκε δυναμικά και προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, σε διεύρυνση της δραστηριότητάς της και αύξηση της παραγωγής και της γκάμας των προϊόντων της, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την προσήλωσή της στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες.

Σήμερα στα βασικότερα προϊόντα της Ένωσης συγκαταλέγονται μία μεγάλη γκάμα τυριών (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, λευκό τυρί, σκληρό τυρί, ξινότυρο, ξινομυζήθρα κ.ά.), εκ των οποίων η γραβιέρα Νάξου έχει αποσπάσει βραβεία από ελληνικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και η πιστοποιημένη-τυποποημένη πατάτα Νάξου. Τα τυροκομικά προϊόντα της Ένωσης διατίθενται στην εταιρεία Leader, ενώ οι πατάτες προωθούνται από την Ένωση στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών και σε μεγάλες αλυσίδες super markets.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη τη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην Ένωση.  

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News