Οικονομία

Οι ισχυροί νοτιάδες "ράβδισαν" τις ελιές στα Χανιά

Βαριές είναι οι ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τις καιρικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές των Χανίων. Σαν να μην έφτανε η ελλιπής δακοκτονία, ήρθαν και οι νοτιάδες των τελευταίων ημερών να επιβαρύνουν κι άλλο την κατάσταση.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων τονίζει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση εκτίμηση της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και για την αντίστοιχη αποζημίωσή της, και γι' αυτό καλεί την υπηρεσία να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Την ίδια ώρα όμως καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους των Χανίων στην κινητοποίηση που έχει ήδη αναγγελθεί για αύριο Τετάρτη 14 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην Εφορία Χανίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, με τα νέα μέτρα-ταφόπλακα που έρχεται να εφαρμόσει.

Τα αιτήματα

«Τώρα είναι η ώρα για να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στη φοροεπιδρομή που ετοιμάζεται σε βάρος μας με μέτρα όπως: Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. Για να συγκρουστούμε με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε., που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή κ.ά.», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια