default-image

Αλεξιάδης: "Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσα στο 2015"

Οικονομία
Αλεξιάδης: "Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσα στο 2015"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και μέσα στο 2015 μπορεί να έρθουν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στους φορολογικούς ελέγχους, τον ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας τα οποία μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στο "Σκάι", ενώ, ως απάντηση για τις διαμαρτυρίες σχετικά με αλλαγές στα τέλη των «καθαρών» οχημάτων, ο κ. Αλεξιάδης αντέταξε ανάλογα παράπονα πολύτεκνων για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο. «Αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και βρούμε μια λύση και φέτος αλλιώς στο 2016», σημείωσε ακόμη.

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, διευκρίνισε ότι για το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ότι και την προηγούμενη χρονιά, ενώ για το 2016 στόχος εισπραξιμότητας είναι τα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ. «Στόχος μας είναι να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές», πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως εκτάσεις για να διευρυνθεί η φορολογική δεξαμενή, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο θέμα αυτό έχουν λόγο συναρμόδια υπουργεία.

«Η λογική φόρου να μεταφέρει φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες σε υψηλά και πιο υψηλά εισοδήματα και περιουσίες. Θα κατανείμουμε τον ΕΝΦΙΑ με δίκαιο τρόπο, αλλά τα πολύ χαμηλά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν αφορολόγητο», διευκρίνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μόνο άβατο θα είναι του Αγίου Όρους», ενώ διευκρίνισε ότι δε θα γίνονται έλεγχοι τα ξημερώματα, αλλά μόνο στα γραφεία επιχειρήσεων, εκτός αν στα ένας γιατρός ή ένας μηχανικός έχει δηλώσει μέρος του σπιτιού του ως επαγγελματική στέγη. «Θα πάμε και εκεί, αλλά δεν πάμε στα σπίτια του κόσμου, στόχος μας είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις», ανέφερε.

Τέλος, σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι στην επανεξέταση των κριτηρίων θα τεθεί το ζήτημα πως κάποιοι μπήκαν στις 100 δόσεις ενώ δεν έπρεπε. «Οι 100 δόσεις ήταν ένα πολύ σωστό μέτρο, έχουν εισπραχθεί ποσά και δεν είναι δυνατόν να το σταματήσουμε. Απλά πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές», συμπλήρωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News