Οικονομία

VW: Δεσμεύτηκε να επενδύσει 4,2 δισ. ευρώ στην Ισπανία

Η Volkswagen δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσουν οι επενδύσεις 4,2 δισ. ευρώ στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας Χοσέ Μανουέλ Σορία.

«Χθες είχα μια συνάντηση στη Γερμανία με τον πρόεδρο και εγγυήθηκε ότι οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για την Ισπανία θα διατηρηθούν» δήλωσε ο υπουργός στον κρατικό ραδιοσταθμό La COPE.

H γερμανικά αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει παραδεχθεί ότι χειραγωγούσε τις τιμές για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ, δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η επένδυση, σε βάθος πενταετίας, για το εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ έξω από την Βαρκελώνη, τη μεγαλύτερη εργοστασιακή μονάδα αυτοκινήτων στην Ισπανία, και το εργοστάσιο οχημάτων VW στη Ναβάρα.

Η VW απασχολεί περίπου 22.000 εργαζομένους στη χώρα. Τα ισπανικά εργοστάσια συναρμολόγησης αναλαμβάνουν νέα μοντέλα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στις αναπτυγμένες χώρες.

Καμία αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα δεν βρίσκεται υπό ισπανική ιδιοκτησία.

H Volkswagen εξαγόρασε τη Sεατ από το κράτος το 1986 - αλλά ο συνολικός κλάδος αντιστοιχεί περίπου στο 10% του ΑΕΠ και απασχολεί περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού.

Η VW είπε την Τρίτη ότι θα χρειαστεί να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό δαπανών προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα του σκανδάλου με τις τιμές των ρύπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια