default-image

Χανιά: Στα 15 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΧ

Οικονομία
Χανιά: Στα 15 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 15 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές επιχειρήσεων και πολιτών προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Αντώνης Σχετάκης ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση θα διακόπτει στο εξής την υδροδότηση σε όσους καταναλωτές χρωστούν και οι οποίοι μέχρι και τις 23 του Οκτωβρίου δεν αποπληρώσουν ή δεν προβούν στο διακανονισμό του χρέους τους.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν, όσοι καταναλωτές ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα του διακανονισμού σε μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη πληρωμή της 1ης δόσης.

Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα, για να αποφύγουν τη διακοπή υδροδότησης θα πρέπει να εξοφλήσουν το 25% του χρέους και το υπόλοιπο 75% θα διακανονισθεί σε μηνιαίες δόσεις.

Ο αριθμός των δόσεων του διακανονισμού θα εξαρτηθεί από το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής και το ποσό ανά μηνιαία δόση θα είναι κατ' ελάχιστο 40 ευρώ.

Εφόσον καθυστερήσει η πληρωμή για πάνω από 2 μηνιαίες δόσεις, θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

Προϋπόθεση για την ισχύ του διακανονισμού είναι η εξόφληση των νέων οφειλών-λογαριασμών εμπρόθεσμα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, υπάρχει πλέον η δυνατότητα στο ταμείο της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές, να εξοφλούνται με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών τόσο οι λογαριασμοί ύδρευσης-αποχέτευσης όσο και οι δόσεις των διακανονισμών προηγούμενων οφειλών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ παράλληλα έκανε αναφορά και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει η επιχείρηση κάνοντας αναφορά στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και για την απαλλαγή 100 οικογενειών που έχουν οικονομικό πρόβλημα και οι οποίες δεν πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμό στην επιχείρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News