default-image

Αντωνοπούλου: "100.000 άνεργοι σε επιδοτούμενα προγράμματα"

Κρήτη
Αντωνοπούλου: "100.000 άνεργοι σε επιδοτούμενα προγράμματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ένταξη 100.000 ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης τους επόμενους έξι μήνες και άλλων 150.000 σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από τον ερχόμενο Μάρτιο και έως το τέλος του 2016, εξήγγειλε μιλώντας από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.

Η υπουργός είπε ότι ήδη υλοποιούνται προγράμματα για 100.000 ωφελούμενους, ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, «στις προσπάθειες να διορθωθούν τα λάθη που είχαν γίνει κατά το παρελθόν».

Σύμφωνα με το in.gr, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είπε πως  η πολιτική της κυβέρνησης για την κατάρτιση και την επανένταξη, βασίζεται στη σύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, (π.χ. γυναίκες, άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα κ.ά.), καθώς και στην κοινωνική ένταξη των νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς και εκπαίδευσης. 

Η κ. Αντωνοπούλου προανήγγειλε επίσης, ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, και ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων επιστημόνων που αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News