default-image

"Τσιμπημένες" φέτος οι τιμές ξενοδοχείων σε Ηράκλειο-Χανιά

Κρήτη
"Τσιμπημένες" φέτος οι τιμές ξενοδοχείων σε Ηράκλειο-Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοδος παρουσιάζεται στις τιμές των ξενοδοχείων λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του trivago.gr, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το Ηράκλειο και τα Χανιά στο Νότο αλλά και η Θεσσαλονίκη με τα Ιωάννινα στο Βορρά "τσιμπούν" για τα καλά τις τιμές των ξενοδοχείων.

Πιο αναλυτικά, αύξηση κατά 6% παρουσιάζουν οι τιμές των ξενοδοχείων του Ηρακλείου σε σχέση με πέρσι, ενώ ακόμη πιο ακριβά έρχονται να πληρώσουν οι τουρίστες του Οκτώβρη τα ξενοδοχεία, καθώς σε σχέση με την περσινή περίοδο οι τιμές είναι "τσιμπημένες" κατά 14%. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη αύξηση στη μεταβολή των τιμών παρουσιάζουν τα Ιωάννινα με 31% και η Θεσσαλονίκη με 19%, ενώ ανοδικά κινούνται και οι τιμές στους τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας και της Μυκόνου. Έκπληξη αποτελεί η πτώση στη μεταβολή των τιμών στη Σαντορίνη, το Ναύπλιο και την Πάργα, που αγγίζουν το 15%, 9% και 5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, σε σχέση με το Σεπτέμβρη, ο Οκτώβριος είναι αρκετά φθηνότερος, καθώς σχεδόν σε όλες τις πόλεις οι τιμές των ξενοδοχείων μεταβάλλονται πτωτικά. Με τις τιμές να παίρνουν την κάθοδο από 12% έως και 16% σε Ηράκλειο και Χανιά, τις μεγαλύτερες μειώσεις παρουσιάζουν η Μύκονος και η Σαντορίνη, με 34% και 33% αντίστοιχα, ενώ και η Πάτρα και η Πάργα παρουσιάζουν πτώση στη μηνιαία μεταβολή των τιμών κατά 14%. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη και το ότι η μέση ξενοδοχειακή τιμή της Θεσσαλονίκης δε μεταβλήθηκε καθόλου συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα και παραμένει υψηλή.

Σε εθνικό επίπεδο

Συγκρίνοντας τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Κροατίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Τουρκίας, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος φαίνεται να διατηρούν τα επίπεδα ξενοδοχειακών τιμών τους μεταξύ των οικονομικότερων, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 100 και στα 98 ευρώ αντίστοιχα, παρουσιάζοντας μείωση τόσο σε μηνιαίο, όσο και σε ετήσιο επίπεδο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Μείωση στις τιμές τους φαίνεται να έχουν κατά τον τρέχοντα μήνα τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε μηνιαία βάση, όντας κατά 10% περίπου πιο οικονομικά σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο. Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή, ωστόσο, να διαμορφώνεται στα 114 ευρώ ανά διανυκτέρευση, παρατηρείται μια αύξηση σε ετήσιο επίπεδο, της τάξεως του 9,6%.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρατηρείται στα ξενοδοχεία της ισπανικής πρωτεύουσας, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση σύγκρισης με τη μέση τιμή στη Μαδρίτη να βρίσκεται στα 146 ευρώ για το φετινό Οκτώβριο. Αντίθετα, πολύ μικρή μεταβολή φαίνεται να έχουν οι ξενοδοχειακές τιμές της Ρώμης, έχοντας αυξηθεί κατά μόνο 1%, τόσο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όσο και βάσει του Σεπτέμβρη που πέρασε.

Μεταξύ των προορισμών που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα, την πρωτιά, λόγω των ακριβότερων τιμών για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, διατηρεί και αυτό το μήνα το Μονακό, ενώ αρκετά υψηλότερες, κατά 14%, φαίνεται να είναι και οι τιμές των ξενοδοχείων του Λονδίνου. Μεταξύ των οικονομικότερων, αλλά και ακόμη πιο οικονομικά προσιτών τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, φαίνεται να είναι τα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, με τιμές μειωμένες κατά 14% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2014.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News