default-image

"Οι μεταρρυθμίσεις να στοχεύουν στην οικονομία" (Ηχητικό)

Κρήτη
"Οι μεταρρυθμίσεις να στοχεύουν στην οικονομία" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα, θα πρέπει να είναι ανοικτή, ειλικρινής και κυρίως ουσίας και όχι συνθημάτων, με στόχο η δημόσια διοίκηση να καταστεί εργαλείο λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους και όχι διευθετήσεων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας της χώρας».

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας - Εκπαίδευσης και Μελετών που είναι το επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιώργος Γιούλος, μιλώντας στον 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Ο κ. Γιούλος τόνισε ότι «πραγματική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, σημαίνει ένα σύγχρονο, παραγωγικό δημόσιο προς όφελος των πολιτών και της πραγματικής οικονομίας».

«Η αξιολόγηση και η κινητικότητα εφόσον έχουν ποιοτικά στοιχεία και όχι ποσοτική «σφαγή» μόνο για μείωση του δημοσιονομικού κόστους χωρίς αντίκρισμα σε ένα παραγωγικό δημόσιο, θα ήταν επιθυμητά από όλους τους δημόσιους υπαλλήλους», σημείωσε χαρακτηριστικά οκ . Γιούλος.

«Το τρίτο μνημόνιο», όπως είπε, «προβλέπει νέες δραστικές περικοπές μέσω του ενιαίου μισθολογίου, ενώ ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τα 40 χρόνια εργασίας είναι πλέον το νέο καθεστώς».

Ο επιστημονικός συνεργάτης της ΑΔΕΔΥ , έδωσε συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση στο δημόσιο σήμερα, ενώ όπως είπε ο αριθμός των εργαζομένων δεν είναι μεγάλος αλλά άνισα και άδικα κατανεμημένος ως προς την λειτουργικότητα του δημοσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News