default-image

Επιστρέφουν τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών

Οικονομία
Επιστρέφουν τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, όπως αποκαλύπτει ανώτατη κυβερνητική πηγή.

«Οι επικεφαλής της Ε.Ε. και του ΔΝΤ εκτιμάται πως θα επιστρέψουν στην Αθήνα, για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μηνός», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters.

Όπως είχε προαναγγελθεί από χθες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, η συζήτηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του νέου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Το Eurogroup ενέκρινε την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων, την οποία η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει για να λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Η επιτυχής εφαρμογή της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που απομένει από τη δόση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News