default-image

Ευ. Τσακαλώτος: "Να τελειώσουμε επιτυχώς την αξιολόγηση"

Οικονομία
Ευ. Τσακαλώτος: "Να τελειώσουμε επιτυχώς την αξιολόγηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Μετά τις οργανωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, «είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ολοκληρώσουμε άμεσα την πρώτη αξιολόγηση».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε μάλιστα ότι οι τελικές προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με αυτές του προσχεδίου που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, δεδομένου όπως είπε ότι «οι προβλέψεις για την οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους είναι καλύτερες απ' ό,τι στο σχέδιο προϋπολογισμού και θα γίνουν γνωστές το Νοέμβριο».  

Ο υπουργός Οικονομικών εστίασε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μία σειρά ζητημάτων, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπου εμπλέκονται πολλοί παίκτες και στα "κόκκινα" δάνεια, σύμφωνα με το "Bήμα" online.

Ο ρόλος του υπουργείου, εξήγησε, στην επιτυχή εφαρμογή του οδικού χάρτη του επόμενου χρόνου είναι πολύ σημαντικός.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε πολιτικές και θεσμούς που δεν απαντάνε στα προβλήματα», τόνισε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και διευκρίνισε ότι δεν ωραιοποιεί ούτε μειώνει το μεγάλο κόστος από τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, αλλά και να λυθούν τα προβλήματα πρέπει να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες πολιτικές και θεσμούς που απαιτούνται. Όπως τόνισε με έμφαση, μετά τα βήματα που περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις με «ταξικό πρόσημο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι αριστεροί άνθρωποι μπαίνουν στην κυβέρνηση για να κάνουν ριζοσπαστικά πράγματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News