Οικονομία

Τσίπρας: "Τα κονδύλια από την ΕΕ αντιστάθμισμα στην ύφεση"

Τη δυνατότητα εκταμίευσης από την Ελλάδα 824 εκατ. ευρώ έως το τέλος Οκτωβρίου αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς το ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και υπολειπόμενα κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013 επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ, Κορίνα Κρέτου.

Η ρύθμιση αυτή, που αναμένεται να εγκριθεί μέσα στην ημέρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το προϊόν της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε «Για την κυβέρνησή μας, τα κονδύλια από την ΕΕ είναι αντιστάθμισμα στην ύφεση και μοχλός για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Γι' αυτό, τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να μην σπαταληθούν και να μην αποδυναμωθεί η αναπτυξιακή ροπή τους. Ήδη, μέσα σε δύο μήνες, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, κατευθύναμε όλους τους διαθέσιμους εθνικούς πόρους στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας τις δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ σε έργα που μέχρι τότε είχαν βαλτώσει» .

Την ίδια ώρα, τονίστηκε η αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και την αξιοποίηση σχετικών κονδυλίων της τάξης των 450 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Σχόλια