default-image

"Ξήλωσαν" την περίφραξη από λιόφυτο στην Χερσόνησο

Κρήτη
"Ξήλωσαν" την περίφραξη από λιόφυτο στην Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λιόφυτο ήταν περιφραγμένο. Αλλά κάποιοι... είχαν την άποψη πως... δε χρειάζεται περίφραξη. Πήγαν λοιπόν τις νυχτερινές ώρες, προχθές, του ξήλωσαν την περίφραξη, πήραν το γαλβανιζέ δίχτυ ύψους 1,5 μέτρου και μήκους περίπου 150 μέτρων και έγιναν... καπνός.

Ο κύριος Νίκος όταν πήγε στο χωράφι του κόντεψε να πάθει έμφραγμα, αντικρίζοντας το θέαμα αυτό, που δε θα περίμενε ποτέ ότι θα έβλεπε, αφού δεν έχει ξαναγίνει να κλέβουν το δίχτυ για να μην... μπουν στα έξοδα να αγοράσουν καινούργιο, ώστε να κάνουν έτσι τη δουλειά τους εντελώς τσάμπα!

Το απίστευτο γεγονός κατήγγειλε στη "Νέα Κρήτη" χθες ο ίδιος ο αγρότης, ενώ συνέβη στη θέση Ρούσσος Λάκκος στην περιοχή της Χερσονήσου και πραγματικά έρχεται να φέρει... νέα δεδομένα στις λεγόμενες "αγροζημιές"...

«Μέχρι και το χοντρό σύρμα που είχα χρησιμοποιήσει για να φτιάξω το φράχτη να είναι γερός το είχαν μαζέψει για να το πάρουν αλλά για κάποιο λόγο το άφησαν τυλιγμένο κάτω», λέει ο κύριος Νίκος που δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιοι πήγαν στο χωράφι του και έκαναν κάτι τέτοιο.

Μόνο μπροστά στον κεντρικό δρόμο άφησαν το δίκτυ... στη θέση του, προφανώς για να μην τους αντιληφθεί κάποιος ή ίσως για να μη γίνει γρήγορα αντιληπτή η απίστευτη αυτή κλοπή.

Καθώς όσο πιο αργά γίνει αντιληπτή η κλοπή, τόσο πιο δύσκολος είναι και ο εντοπισμός των δραστών, που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τον έχουμε και... συνηθίσει...

Πάντως, αν συνδυαστεί αυτό το περιστατικό με άλλα περιστατικά κλοπής ελαιοραβδιστικών για παράδειγμα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν αγρότες λόγω κρίσης αλλά... με ξένα εργαλεία.

Και ας μη μας φανεί παράξενο και ακούσουμε κάποια στιγμή και άλλα περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι θα έχουν ραβδίσει με ξένο ελαιοραβδιστικό τις ελιές κάποιου άλλου...

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News