Οικονομία

Παρέμβαση Συντυχάκη για τις καταστροφές στο δήμο Φαιστού

Σε επικοινωνία που είχε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, με τους υπουργούς, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Βαγγέλη Αποστόλου, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση καθώς και αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δήμο Φαιστού από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Κατ' ιδίαν επικοινωνία είχε χθες ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στις περιοχές Αντισκαρίου, Πηαγαϊδακίων, Τζίγκουνα, Πλατιά Περάματα, Χρυσόστομος και Κριγοί του δήμου Φαιστού.

Οι καταστροφές αυτές προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο της περιοχές, καθώς και σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, αναδείχνοντας την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής. Φέρνουν, επίσης στο προσκήνιο την τεράστια αδυναμία των τοπικών και περιφερειακών αρχών να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, αφού οι ελλείψεις σε μηχανήματα, υλικοτεχνική υποδομή και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό είναι τεράστιες ενώ η ελλιπής χρηματοδότηση κάνει την όποια παρέμβαση να μοιάζει σαν σταγόνα στον ωκεανό.

Ο βουλευτής ζήτησε άμεση, έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Φαιστού για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές από τον Υπουργό Εσωτερικών και άμεση καταγραφή και αποζημίωση όλης της ζημιάς για τους αγρότες που είχαν καταστροφές στην παραγωγή και τις εγκαταστάσεις τους από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο μεν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρέπεμψε το θέμα στον ΕΛΓΑ, δηλαδή στις καλένδες αφού ξέρει ότι 14 υπάλληλοι για όλη την Κρήτη δεν φτάνουν ούτε κατ' ελάχιστον, ο δε Υπουργός Εσωτερικών έκανε επίκληση στα «άδεια ταμεία από την προηγούμενη κυβέρνηση». Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αποκατάσταση ζημιών, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι θέματα προτεραιότητας για την νέα κυβέρνηση, την ίδια ώρα που τρέχει για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με ζεστό χρήμα, να τσακίσει ασφαλιστικό, συντάξεις, μισθούς και εργασιακά δικαιώματα».

Σχόλια