default-image

"Επαναλειτουργεί" η Σέλμαν στην Κομοτηνή

Οικονομία
"Επαναλειτουργεί" η Σέλμαν στην Κομοτηνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από την πτώχευση της εταιρείας πριν από περίπου 1,5 χρόνο, η βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων ξύλου ΣΕΛΜΑΝ «ανοίγει» και πάλι το εργοστάσιό της στην Κομοτηνή με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Την αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός, όπως αναφέρει το in.gr, ότι στην πρόσφατη συνέλευση των πιστωτών της ΣΕΛΜΑΝ στην Αθήνα, συζητήθηκε η πρόταση επενδυτών που αφορούσε το εργοστάσιο της Κομοτηνής, δηλαδή το οικόπεδο, τα κτήρια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που κατείχε η εταιρία.

Ο συνήγορος του σωματείου των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Κυμπαρίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι «στην συνέλευση παρέστη και η τράπεζα Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος ενυπόθηκος δανειστής και διεκδικούσε την καταβολή χρημάτων από την όποια εκποίηση, συναινώντας στην πρόταση του συνδίκου πτώχευσης» με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί από όλους τους πιστωτές η εκποίηση του εργοστασίου της Κομοτηνής.

«Όλοι πιστεύουν ότι πώληση του εργοστασίου της Κομοτηνής θα αποτελούσε τον μοχλό για να μπορέσουν να γίνουν και οι καταβολές οφειλομένων σε όλους όσους εμπλέκονται και έχουν λαμβάνειν χρήματα από οφειλές» επισημαίνει.

Οι επενδυτές δεσμεύθηκαν ότι θα επανέλθουν στις θέσεις τους οι 92 εργαζόμενοι της μονάδας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής που έχουν εξειδικευμένη γνώση και μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες λειτουργίας εργοστασίου και πλήρους παραγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πακέτο εξαγοράς παρέχεται στους επενδυτές η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το σήμα της ΣΕΛΜΑΝ το οποίο είναι γνωστό σε ολόκληρο τον βαλκανικό χώρο.

Η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια σε Χαλκίδα και Κομοτηνή, η αξία των οποίων είχε αποτιμηθεί παλαιότερα σε 60 εκατομμύρια ευρώ το καθένα αλλά η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας λόγω της καθίζησης της οικοδομής και οι αθρόες εισαγωγές την οδήγησαν σε αδιέξοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News