default-image

Σε εφαρμογή ο ΦΠΑ 23% στα τουριστικά νησιά

Οικονομία
Σε εφαρμογή ο ΦΠΑ 23% στα τουριστικά νησιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα 1η Οκτωβρίου, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο και τη Σκιάθο και πλέον θα ισχύουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως αναλυτικά έχει συμφωνηθεί (από τον Ιούλιο 2015, στις προαπαιτούμενες δράσεις) οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ θα αναθεωρηθούν το 2016, με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα από την φοροδιαφυγή, θα είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συμφωνηθεί ότι θα θεσπιστούν κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, για την αποζημίωση των κατοίκων εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Στις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην φορολογία εισοδήματος, θα υπάρξουν τέτοια μέτρα.

-Οι φορολογικοί έλεγχοι στην τουριστική περίοδο, δημιουργούν ένα νέο φορολογικό τοπίο, τα έσοδα του οποίου θα επιτρέψουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ανακουφίσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

-Η επιλογή των προαναφερόμενων νησιών, έγινε με μετρήσιμα, ενιαία και διαφανή κριτήρια, όπως θα γίνει και για τις άλλες δύο ομάδες νησιών (από 1.6.2016 και 1.1.2017). Τα απομακρυσμένα νησιά θα μπουν στην τελευταία ομάδα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ρόδος με βάση κριτήρια όπως ο πληθυσμός (115.490) και οι αφίξεις τουριστών το 2014 που ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News