Οικονομία

Ορίστηκαν επίσημα οι αρμοδιότητες Παππά-Δραγασάκη

Πήρε αριθμό ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, η απόφαση που έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την ανάθεση αρμοδιοτήτων πολλών στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη που διατηρεί την εποπτεία των τραπεζών και τον συντονισμό οικονομικής πολιτικής, ενισχύεται και με το «χαρτοφυλάκιο» της κοινωνικής πολιτικής, αλλά χάνει την αρμοδιότητα για το χρέος.


Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναλαμβάνει την γραμματεία Ενημέρωσης, την ΕΡΤ και τις ιδιωτικές επενδύσεις.


Αρμοδιότητες Ν. Παππά


Αναλυτικά, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός αναθέτει στον υπουργό Επικρατείας την αρμοδιότητα «της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα».


Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας θα έχει τις αρμοδιότητες: που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Επίσης την ευθύνη συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής για την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα.


Αρμοδιότητες Γ. Δραγασάκη


Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, διατηρεί τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί και στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφορικά με την εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, αλλά πλέον δεν αναφέρεται στο χαρτοφυλάκιό του το πεδίο της διαπραγμάτευσης περί χρέους.


Παραμένει αρμόδιος για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, ενώ προστίθεται και η αρμοδιότητα για το συντονισμό της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σχόλια