default-image

Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων

Οικονομία
Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015,  στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2015. Η αγορά, επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν με την τιμητική υποστήριξη του ΕΛΙΝΥΑΕ.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.  

Την τελετή απονομής τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος άνοιξε την τελετή απονομής, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ενώ επισήμανε τη σημαντικότητα του θέματος και τις προσεχείς ενέργειες του Υπουργείου.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής δρ Νίκος Μαρκάτος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας εθνικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας, διευκρινίζοντας ότι κουλτούρα ασφάλειας είναι εκείνη κατά την οποία το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον είναι σεβαστό σε όλα τα επίπεδα, όπου οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω ενός συστήματος καθορισμένων δικαιωμάτων, ευθυνών και καθηκόντων και όπου η υψηλότερη προτεραιότητα δίνεται στην αρχή πρόληψης. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, τόνισε ο Δρ Νίκος Μαρκάτος, συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς, υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς τους Ζωή Νιβολιανίτη, Ματίνα Πισιμίση, Γιώργο Μουζάκη και Βασιλική Μυλωνά - Δανέλλη, για την καθοριστική συμβολή τους, σε εθνικό επίπεδο, στην ανάδειξη των θεμάτων υγείας και ασφάλειας εργασίας. Αναλυτικά οι εταιρείες που βραβεύθηκανκαθώς και φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής, υπάρχει στοsite των βραβείων www.hsawards.gr    

Στα βραβεία συμμετείχαν επιχειρήσεις από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στην πρώτη Ενότητα που απευθυνόταν σε εταιρείες, φορείς και οργανισμούς αναδείχθηκαν σε Winners στον κλάδο τους οι ΑΓΕΤ Ηρακλής, Vodafone - Πάναφον, Coca Cola Τρία Εψιλον, Syngenta Hellas AEBE - Enofyta FPP Site, ΔΕΣΦΑ, CORAL, Vestas Hellas, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικός Χρυσός, ELPEDISON,  ΒΙΑΝΕΞ.

Στην ενότητα Δραστηριότητες, στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold Bραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: CORAL, Coca Cola Τρία Εψιλον, ΔΕΣΦΑ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, AVIN ΟIL, ADIDAS HELLAS, Ελληνικός Χρυσός, ΔΕΗ.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε στη διάρκεια του Χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. Ανέφερε ότι ήδη το υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News