default-image

"Υποχρεωτικές οι πιστωτικές για το αφορολόγητο από το 2016"

Οικονομία
"Υποχρεωτικές οι πιστωτικές για το αφορολόγητο από το 2016"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία φορολογική επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες ήταν το μήνυμα που επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Δε θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016.

«Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα», ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφορικά με το θέμα των αποδείξεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως για το 2015 οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να τις συγκεντρώνουν αλλά για το 2016 εξετάζεται το να "χτίζεται" το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Εν τούτοις, θα προβλέπονται και bonus με επιπλέον φοροελάφρυνση για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες.

«Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες, όπως οι ιατρικές», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής».

Αναφορικά για το ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά όπου καταργείται η έκπτωση, ενώ παράλληλα, ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται και οι αποφάσεις για αυτό αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News