default-image

Π. Σκουρλέτης: "Δε θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ"

Οικονομία
Π. Σκουρλέτης: "Δε θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέματα που αφορούν την εναλλακτική πρόταση «απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ» έχει να αντιμετωπίσει έως τις 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως είχε γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να υποβληθεί εναλλακτική πρόταση, ενώ παράλληλα ανέφερε πως «δεν υπάρχει πρόταση πάνω στο τραπέζι για τη δημιουργία μικρής ΔΕΗ».

Όπως υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης, «η δημιουργία μικρής ΔΕΗ ήταν μια πρόταση που είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι η προηγούμενη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Τώρα μιλάμε πάνω στο πολύ συγκεκριμένο που έχει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ και με κάποιες αλλαγές, οι οποίες αφορούν την αγορά ενέργειας, αλλά δεν πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια από κοινού δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου θα υπάρχει η συμμετοχή του δημοσίου και των ιδιωτών», υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συμπλήρωσε πως «ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι θα μπορούσαμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να δούμε την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο».

«Δεν μιλάμε για εκχώρηση. Μιλάμε για νέες επενδύσεις», τόνισε ο κ. ΣΚουρλέτης, σημειώνοντας, «ενδεχομένως λέω. Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, κάτι στον ορίζοντα. Μιλάμε θεωρητικά, γενικά».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «δηλαδή, για παράδειγμα, εμείς σκεφτόμαστε τώρα ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε σχέση με τα νησιά, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη δική τους ενεργειακή αυτάρκεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News