default-image

Η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο

Οικονομία
Η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρρηκτα συνδεδεμένη χαρακτηρίζεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την πρόοδο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, «στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του ενός θέματος από το άλλο» και «δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση». Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ και θα τονώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές».

Ωστόσο, υπογράμμισε «είναι πολύ νωρίς για να διαχωρίσουμε τη διάσωση των τραπεζών από τους στόχους του τρίτου μνημονίου. Μπορούμε πάντα να εξετάσουμε κάποιες τεχνικές λύσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος συνολικά», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις. Παράλληλα συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ευρωζώνης».

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της», δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις καταλήγοντας πως «για πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News