default-image

Τρ. Αλεξιάδης: "Καμία επιβάρυνση στα μεσαία εισοδήματα"

Οικονομία
Τρ. Αλεξιάδης: "Καμία επιβάρυνση στα μεσαία εισοδήματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα, περί φορολογικών επιβαρύνσεων των μεσαίων εισοδημάτων, με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέροντας πως «δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας».

«Δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση «να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ».

Αναφορικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση», ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες θα πληρώσουν σχεδόν τα ίδια με πέρσι.

Επιπρόσθετα, αναφορικά για το θέμα του ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, που τίθεται σε ισχύ από 1η Οκτώβρη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως θα εφαρμοστεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή, ενώ παράλληλα τόνισε πως «αν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, η φορολογική σταθερότητα δεν πρέπει να είναι ένα ανέκδοτο στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ένα δεδομένο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News