Οικονομία

Υποβάθμισε την Κύπρο ο διεθνής Οίκος Standard & Poor's

Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου ο διεθνής Οίκος Αξιολόγησης Standard and Poor's στο «ΒΒ-», από «Β+», λόγω της άρσης των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων και της ισχυρής δημοσιονομικής απόδοσης.

Αυτό «αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την επανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου, αλλά και τη θετική προοπτική που έχει η κυπριακή οικονομία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ταυτόχρονα, «επιβεβαιώνει το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η ορθή πορεία και η συνετή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία δυόμιση χρόνια».

Ο οίκος Standard & Poor's έθεσε σε θετικό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας γεγονός που αντικατοπτρίζει την άποψη του οίκου για το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Κύπρου στους επόμενους 12 μήνες, εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη και σταθεροποιηθεί περαιτέρω ο χρηματοπιστωτικός τομέας μέσω της βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και της περαιτέρω μείωσης του δημόσιου χρέους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια