default-image

"Αλλαγές από φέτος στον υπολογισμό τελών κυκλοφορίας"

Οικονομία
"Αλλαγές από φέτος στον υπολογισμό τελών κυκλοφορίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έστω και μικρές αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας από φέτος» ανακοίνωσε σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα, για αλλαγές από τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σε λίγες εβδομάδες ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «θα γίνουν παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό. Γι' αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις».

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ανοικτό. «Θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε. Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων».

Για την φορολογία εισοδήματος και το αφορολόγητο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «αυτές τις μέρες υπάρχει μια μεγάλη έξαρση καταστροφολογίας …δεν θα συμβούν τέτοια πράγματα στη φορολογία. Στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, και ευτυχώς κατά τη γνώμη μου, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στην συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8.

Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Πολλά δε από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί και θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όλα σε αρνητική κατεύθυνση. Για παράδειγμα για πρώτη φορά το ελληνικό δημόσιο νομοθέτησε και θα προχωρήσει η διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών πολιτών προς το δημόσιο.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό βεβαίως για λίγες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και προβλημάτων κλπ αλλά σκεφτείτε να μην είχαμε ούτε αυτό. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ρυθμίσεων χρεών όπου μειώνονται τα επιτόκια, έχουμε βεβαίως και πολλά προβλήματα και αρνητικά σημεία αλλά έχουμε και αρκετά θετικά στοιχεία. Δεν θα καταστραφούμε το επόμενο διάστημα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Αλεξιάδης αναφορικά για τη φορολογία εισοδήματος σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε υψηλά εισοδήματα και περιουσίες και υπάρχουν εργαλεία για να γίνει αυτό αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε μια δέσμη μέτρων, άμεσα πρέπει να λύσουμε τα θέματα του ΦΠΑ, αμέσως μετά πρέπει να λύσουμε το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αυτό είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News