Οικονομία

Διαβουλεύσεις για τη συμμετοχή του Ε.Κ. στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για να βρεθεί το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα συμπεριλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ.) στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται ο πρόεδρος του Ε.Κ. Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το EurActiv.gr.

Την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση των δανείων διάσωσης της Ελλάδας προκειμένου να καταστεί πιο διαφανής η διαδικασία, πρότεινε στις 19 Αυγούστου από ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας και το θέμα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ε.Κ. στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα είχε θετική ανταπόκριση στη Διάσκεψη των Προέδρων υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήδη από την προηγούμενη θητεία του το Ε.Κ. είχε τονίσει την ανάγκη να αποκτήσει ενεργό ρόλο στα προγράμματα διάσωσης των κρατών - μελών.

Μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, σημείωσε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων ζήτησε από τον κ. Σουλτς, να μιλήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε.

«Η νομική βάση ήδη υπάρχει. Είναι ζήτημα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών. Είναι ένας τρόπος να  ξεπεράσουμε την τρόικα και τελικά να έχουμε το πιο αντιπροσωπευτικό σώμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα ασχοληθεί με το θέμα της ελληνικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Πιτέλα.

Σχόλια