default-image

S&P: Επιβεβαίωσε Αυστρία, Λιθουανία, Δανία και Φινλανδία

Οικονομία
S&P: Επιβεβαίωσε Αυστρία, Λιθουανία, Δανία και Φινλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις αξιολογήσεις της Αυστρίας, της Λιθουανίας, της Δανίας και της Φινλανδίας επιβεβαίωσε ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor's.

Πιο αναλυτικά, ο οίκος S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑ+» της Αυστρίας, διατηρώντας το outlook σε σταθερό. Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, τα επόμενα δύο χρόνια τα οικονομικά μεγέθη της χώρας θα παραμείνουν αμετάβλητα, με την κυβέρνηση να στοχεύει στην επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Πάντως, από το 2016 και μετέπειτα αναμένεται επιτάχυνση της ανάπτυξης, γεγονός που θα ενισχύσει τα δημόσια ταμεία και θα περιορίσει τις απώλειες των εσόδων.

Όσον αφορά στη Λιθουανία, επιβεβαιώθηκε η αξιολόγηση «Α-», ενώ το outlook παρέμεινε σταθερό. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η δημοσιονομική πορεία της χώρας θα διατηρηθεί σε θετική τροχιά, καθώς το έλλειμμα δεν αναμένεται να υπερβεί το 1% του ΑΕΠ την περίοδο 2015 - 2018.

Το δημόσιο χρέος έως το 2018, αναμένεται να μειωθεί στο 33% του ΑΕΠ, παρέχοντας το απαιτούμενο δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να απορροφηθούν τυχόν οικονομικά σοκ. Στο μέτωπο της ανάπτυξης, η μέση εκτίμηση του S&P για την πορεία του ΑΕΠ ανέρχεται στο 3%.

Ο Standard & Poor's επιβεβαιώσει και την αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Δανίας, με το outlook να διατηρείται σε «σταθερό». Η απόφαση του αμερικανικού οίκου εδράζεται στην υψηλή ποιότητα της οικονομίας, την ώριμη πολιτική σκηνή και την πειθαρχημένη δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Τέλος, ο S&P επιβεβαίωσε και την αξιολόγηση «ΑΑ+» της Φινλανδίας, υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε «αρνητικό». Όπως εξηγείται, οι κίνδυνοι για τη χώρα ενδεχομένως να στερήσουν από την κυβέρνηση την ευκαιρία επίτευξης θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, το δημόσιο χρέος πιθανόν να καταγράψει νέα άνοδο, εκτός εάν ανακάμψει η οικονομική δραστηριότητα και η αγορά εργασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News