default-image

Moody's: Αρνητικό το outlook της Volkswagen

Οικονομία
Moody's: Αρνητικό το outlook της Volkswagen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προοπτικές της Volkswagen υποβάθμισε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, λόγω της εμπλοκής της εταιρείας στο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το outlook της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναθεωρείται επί τα χείρω, σε «αρνητικό» από «σταθερό» προηγουμένως, ενώ η αξιολόγηση «Α2» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητάς της παραμένει αμετάβλητη.

Ο Moody's διαβεβαιώνει πάντως, ότι η Volkswagen διαθέτει την οικονομική επάρκεια, ώστε να καλύψει το ύψος των προστίμων που αναμένεται να τις επιβληθούν, λόγω του σκανδάλου που συνταράσσει τις τελευταίες μέρες τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ωστόσο, προβληματισμός εγείρεται από την επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, κυρίως λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της υπόθεσης στη φήμη και την αξιοπιστία της εταιρείας. Σαν αποτέλεσμα, η Moody's εκτιμά ότι η θέση της Volkswagen στη διεθνή αγορά θα αποδυναμωθεί σημαντικά, γεγονός που θα συνεπάγεται τη συρρίκνωση των μελλοντικών κερδών.

Ο αμερικανικός οίκος εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με τις διαστάσεις που ενδεχομένως να λάβει το σκάνδαλο, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 11 εκατ. οχήματα χειραγωγούν σκοπίμως τις εκπομπές ρύπων. Πάντως, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να λειτουργήσει «ανακουφιστικά» για την Volkswagen, οι πωλήσεις της οποίας εξαρτώνται σημαντικά από την Ευρώπη.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News