Οικονομία

Εκδήλωση για το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης του δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου που υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ".

Ο απολογισμός υλοποίησης του έργου, που αφορούσε στην επαγγελματική αποκατάσταση 100 ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ από την περιοχή του δήμου Ηρακλείου, θα γίνει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα "Καρούζου" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν στοιχεία για την απασχόληση και την επιχειρηματική δράση στο νομό Ηρακλείου, με έμφαση στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, από το στέλεχος του ΕΒΕΗ Ράμι Μασούντ. Θα ακολουθήσει ο απολογισμός υλοποίησης του ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου από το διευθυντή της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής "Πλοηγός" Γιώργο Ζερβό, ενώ για την εμπειρία από την υλοποίηση του προγράμματος θα μιλήσει το στέλεχος της Αλληλεγγύης Κρήτης Μανώλης Πουλιανάκης.

Η Πράξη "Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου" περιελάμβανε μια σειρά δράσεων, με στόχο την ένταξη των 100 ωφελουμένων στην αγορά εργασίας. Απ' αυτούς οι 30 έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις εργασίας και οι 12 δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Επίσης, έχει δημιουργηθεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Οι φορείς που αποτελούν την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ" είναι οι εξής: Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (συντονιστής), Δήμος Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ Α.Ε., Σύμπραξη Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κρήτης.

Σχόλια