Οικονομία

"Εμπλέκεται" και η ισπανική Seat στο σκάνδαλο Volkswagen

Δημοσίευμα της El Pais «εμπλέκει» στο σκάνδαλο της Volkswagen και την ισπανική Seat. Όπως αναφέρεται, «η ισπανική Seat, θυγατρική της Volkswagen, έχει εξοπλίσει 500.000 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευασθεί στην Ισπανία με κινητήρες ντίζελ που φέρουν το λογισμικό που παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων».

«Η ισπανική θυγατρική του γερμανικού ομίλου έχει μοντάρει περισσότερους από μισό εκατομμύριο από τους κινητήρες αυτούς στα αυτοκίνητα από το 2009», αναφέρει η El Pais επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον όμιλο.

«Υπάρχουν οχήματα της Seat που είναι εξοπλισμένα με τον κινητήρα αυτό», παραδέχτηκε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους.

Η Seat πούλησε 378.586 αυτοκίνητα το 2014 και σχεδόν δύο εκατομμύρια, με κινητήρες βενζίνης - ντίζελ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με υπολογισμούς της El Pais.

Η Volkswagen, που έχει 12 μάρκες αυτοκινήτων και φορτηγών, παραδέχτηκε ότι είχε εξοπλίσει με το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων τους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189 που κατασκευάζει, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια