default-image

"Το μνημόνιο καταστρέφει τους αγρότες με τη φορολογία"

Κρήτη
"Το μνημόνιο καταστρέφει τους αγρότες με τη φορολογία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού κατήγγειλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για υπερφορολόγηση, για μείωση εισοδημάτων, ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά για το ρωσικό «εμπάργκο», που έχει συμβάλει στην κρίση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, επισήμανε ότι «στην Ελλάδα, η συνεχιζόμενη κρίση στο γεωργικό τομέα έχει καταστρέψει οικονομικά τους αγρότες. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις με εντολή της τρόικας υπερφορολόγησαν τους Έλληνες αγρότες.

Η φοροεπιδρομή επεκτάθηκε παράνομα και στις κοινοτικές ενισχύσεις που λαμβάνουν. Χαρακτηριστικά την τελευταία πενταετία το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών μειώθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι φόροι που κατέβαλαν αυξήθηκαν κατά 150%. Παράλληλα η κρίση που ξέσπασε λόγω του ρωσικού εμπάργκο κατέστρεψε οικονομικά τον αγροτικό τομέα. Επιπλέον οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά καθώς δοκιμάστηκαν και από τις περσινές φυσικές καταστροφές».

Συνεχίζοντας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ανέφερε πως «η ταφόπλακα για τους Έλληνες αγρότες ήρθε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την υποστήριξη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού μέσω του τρίτου μνημονίου, προχώρησαν στην αύξηση της φορολογίας του αγροτικού πετρελαίου και στην επιπλέον αύξηση της δυσβάσταχτης φορολογίας στους αγρότες».

Ολοκληρώνοντας, ο Νότης Μαριάς υπογράμμισε πως «θα πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει άμεσα μέτρα για την κρίση στον αγροτικό τομέα και να χρηματοδοτήσει κυρίως τους μικρούς και μεσαίους αγρότες όλης της Ευρώπης και φυσικά της πατρίδας μου της Ελλάδας».

Η ομιλία του Ν. Μαριά στην ολομέλεια του Ε.Κ.:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News