default-image

Προσήλωση στη συμφωνία από τη νέα κυβέρνηση περιμένει το Βερολίνο

Οικονομία
Προσήλωση στη συμφωνία από τη νέα κυβέρνηση περιμένει το Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την προεκλογική εκστρατεία η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση και σημειώνει πως οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές πρέπει να εφαρμόσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα.

«Υποθέτω ότι γίνονται πολύ λίγα πράγματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις. «Παρόλα αυτά εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο Γέγκερ πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.

«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», ξεκαθάρισε. «Δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση».

 Σε ότι αφορά την πολυθρυλούμενη επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου βοήθειας, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα ο Γέγκερ υπογράμμισε: «Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση ποιον υποψήφιο προτιμά το Βερολίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News