default-image

ΣτΕ: Εγκρίθηκαν 35.053 προσλήψεις συμβασιούχων

Οικονομία
ΣτΕ: Εγκρίθηκαν 35.053 προσλήψεις συμβασιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε η πρόσληψη άλλων 35.053 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, από 45 ημέρες έως 18 μήνες, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα κατεπείγοντος χαρακτήρα που έχουν υποβάλει διάφορα υπουργεία, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

Στην περίπτωση των 32.433 ανέργων, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για κατ' εξαίρεση συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος να χαθεί το αναγκαίο κονδύλι ύψους 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τις προσλήψεις 32.433 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ, που θα τοποθετηθούν σε διάφορους δήμους της χώρας για διάστημα 5 μηνών, ακολουθούν και άλλοι 2.189 αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας, που θα απασχοληθούν σε έργα ανασκαφών, συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων για 8 μήνες.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποτελεί το μόνο αρμόδιο όργανο για να κρίνει στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου εάν συντρέχουν πράγματι σοβαρές και επείγουσες ανάγκες για να ανάψει «πράσινο φως» για κατ' εξαίρεση προσλήψεις συμβασιούχων. Για τον σκοπό αυτόν έχουν ήδη κατατεθεί από διάφορους κρατικούς φορείς πάνω από 70 αιτήσεις που αφορούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχων.

Στην περίπτωση του αιτήματος του υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας, το ΣτΕ ενέκρινε την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 901 ατόμων και την ανανέωση συμβάσεων άλλων 1.288 προκειμένου να απασχοληθούν επί 8μηνο σε έργα συγχρηματοδοτούμενα, που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13, σύμφωνα και με το ethnos.gr.

Η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ έδωσε έγκριση πρόσληψης για:

-217 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν για 45 ημέρες στα εργοστάσια της ΑΕ Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς και στα κέντρα συγκέντρωσης της εταιρείας.

-76 άτομα στον Δήμο Βόλου με 8μηνη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και άλλα 2 για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».

65 καθαρίστριες στον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης για ισάριθμα σχολεία της περιοχής (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

-34 καθηγητές για το Δήμο Νάουσας με 9μηνες συμβάσεις, από τους οποίους οι 24 για το ωδείο της πόλης και οι υπόλοιποι για τα εικαστικά εργαστήρια.

-15 καθηγητές Μουσικής, για 10 μήνες, για να διδάξουν στο Ωδείο «Δ. Νικολάου» του Δήμου Θορικού Λαυρεωτικής.

-8 καθηγητές μουσικής για 1 χρόνο για τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων.

-6 άτομα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου.

-4 άτομα στο Δήμο Λαμιέων για ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι τέλους του χρόνου, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας».

-2 άτομα για 11μηνη απασχόληση στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σκύρου (νηπιαγωγός, βρεφονηπιοκόμος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News