Οικονομία

"Δε θέλουν να βοηθήσουν τους αγρότες"

Αμέσως μετά τις εκλογές αποστέλλονται σε αγρότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις τα ραβασάκια της εφορίας με έως και διπλάσιο φόρο.

Η καμπάνα της εφορίας θα χτυπήσει πρώτα για τους αγρότες, αφού θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα ηλεκτρονικά ραβασάκια αυτά, καθώς η αύξηση της προκαταβολής του φόρου για τους ίδιους, από το 27,5% στο 55%, έχει ψηφιστεί ήδη από τις 14 Αυγούστου και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής.

Έτσι, ενώ αρχικά υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ και έτσι έρχονται νέα εκκαθαριστικά.

Στους δρόμους ανήμερα των εκλογών κατεβαίνουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα. Τη δράση τους συντονίζουν οι παραγωγικοί φορείς από κοινού στο Ηράκλειο.

Στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς θα βρίσκονται συγκεκριμένα την ημέρα των εκλογών, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι αγρότες της Β. Ελλάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας. Το "παρών" στις κινητοποιήσεις θα δώσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.

Δριμεία η παρέμβαση του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη στο Ράδιο 9,84 με βολές κατά του πολιτικού κόσμου της χώρας και την προειδοποίηση ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

«Αν ήθελαν… αλλά δε θέλουν φαίνεται», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, «αντί σκληρών φορολογικών μέτρων που ξέρουν ότι θα αφανίσουν τον αγροτικό κόσμο ή θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή, θα μιλούσαν για ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου και ενίσχυση της παραγωγής».

Σχόλια