Οικονομία

"Μπλόκα" των αγροτών ανήμερα των εκλογών

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας ανήμερα των εκλογών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας. «Στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας», έχοντας παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους σε διάφορα «κομβικά σημεία» του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν, όπως δήλωσε ο κ. Γκόντιας, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας, προσθέτοντας πως, «αφού συγκεντρωθούμε με τα τρακτέρ μας στα σημεία που έχουμε επιλέξει, θα γίνουν οι κατά τόπους συνελεύσεις και, σε κοινή γραμμή, όλοι μας θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που θα έχουμε αποφασίσει».

Οι αγρότες προχωρούν σε κινητοποιήσεις εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους, μεταξύ των άλλων, για τα προωθούμενα μέτρα, που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, έχει αποφασιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου η πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.

Σχόλια