default-image

ΚΕΔΕ: 260 εκατ. ευρώ χρωστάει το κράτος στους Δήμους

Οικονομία
ΚΕΔΕ: 260 εκατ. ευρώ χρωστάει το κράτος στους Δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "καυτό" θέμα των οικονομικών των Δήμων έθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης, στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, σε συνάντηση που είχαν μεταξύ τους.

«Τα οφειλόμενα από τον προϋπολογισμό του 2015 ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 260 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς τους, καθώς και το θέμα της κατάργησης του φόρου ζύθου, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, αποστερώντας έτσι ένα σταθερό έσοδο για τα ταμεία των Δήμων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντ. Μανιτάκη, για την άρση της αναστολής, λόγω των επικείμενων εκλογών, των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού σε συγκεκριμένες και επείγουσες για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κατηγορίες.

Ταυτόχρονα, ζήτησε να επισπεύσει το υπουργείο τις σχετικές διαδικασίες για να μπορέσουν οι Δήμοι να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβάσεων με το προσωπικό αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News