default-image

Bloomberg: "Δεδομένη η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας"

Οικονομία
Bloomberg: "Δεδομένη η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, όπως σημειώνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του. Τον περασμένο Ιούλιο, τα πράγματα έμοιαζαν τόσο άσχημα για την Ελλάδα που το 71% από 31 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, μπορούσαν να δουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέχρι το τέλος του 2016. Η ελάφρυνση χρέους ήταν ένα όνειρο για το πιο χρεωμένο κράτος της ΕΕ.

Παρόμοια έρευνα τώρα τον Σεπτέμβρη εμφανίζει ότι το 94% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι όχι μόνο είναι δυνατό κάτι τέτοιο, αλλά και πολύ πιθανό. Το δείγμα των 36 οικονομολόγων ερωτήθηκε στο διάστημα 4-11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg είναι «δεδομένη» η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, στην οποία αντιστεκόταν για τόσο καιρό η Γερμανία. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό θέμα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Εν τούτοις, θεωρείται απίθανη μια πραγματική απομείωση του χρέους, αλλά η βοήθεια θα δοθεί με την μορφή «χαμηλότερων επιτοκίων, μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και εξόφλησης», δήλωσε ο Ralf Weidenmann, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.

Μετά την πρώτη αξιολόγηση, που πιθανολογείται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News