default-image

"Λουκέτο" βάζει η Airfasttickets

Οικονομία
"Λουκέτο" βάζει η Airfasttickets

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι της Airfasttickets για τη διεκδίκηση των μισθών των τελευταίων μηνών, που τους οφείλονται από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, βάζοντας «λουκέτο» η ίδια η εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, το κλείσιμο του διαδικτυακού γραφείου στην Ελλάδα ήρθε ως φυσική συνέχεια της πτώχευσης των εταιρειών της Airfasttickets στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο κώδωνας του κινδύνου είχε σημάνει νωρίτερα για την εταιρεία, καθώς περίπου έναν χρόνο πριν η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ), όπου ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, προβάλλοντας ως κύρια αιτία την καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων από την πλευρά του.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων προς αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ξεπερνούν τα 50 εκατ. Ευρώ, ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ορθοποδήσει και μετά την εξέλιξη αυτή.

Στις αρχές του 2014, η Airfasttickets επιχείρησε να επανέλθει στο προσκήνιο εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την πώληση μετοχικού πακέτου της σε μεγάλες κινεζικές εταιρείες. Οι διαπραγματεύσεις ως φαίνεται δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα ρευστότητας για το ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ τα οικονομικά του προβλήματα έφθασαν στο αποκορύφωμα πριν από την οριστική του πτώση με την επιβολή των capital controls τον περασμένο Ιούλιο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Airfasttickets είχε καταγγελθεί από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία για την υιοθέτηση μεθόδων πωλήσεων που δημιουργούσαν σύγχυση στους καταναλωτές, ενώ ήδη κάποια είχαν κινηθεί δικαστικά κατά της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων διαθέτοντας κατά καιρούς αεροπορικά εισιτήρια όχι μόνο κάτω του κόστους της χονδρικής, αλλά και κάτω από το ύψος των φόρων και των τελών. Τα γραφεία κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα για το εν λόγω θέμα απαγορεύοντας στην Airfasttickets να πωλεί εισιτήρια με αυτό τον τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News