default-image

Παρέμβαση Μαριά για τις "ελληνοποιήσεις" αγροτικών προϊόντων

Κρήτη
Παρέμβαση Μαριά για τις "ελληνοποιήσεις" αγροτικών προϊόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση κατά των «παράνομων ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων αλλά και αμνοεριφίων έκανε στις 8/9/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ο «ορθός τρόπος λειτουργίας και ελέγχων των τελωνειακών Αρχών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία ενός κράτους αλλά ταυτόχρονα και για την εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες είδαμε διάφορα προϊόντα να βαφτίζονται εγχώρια και να κυκλοφορούν αθρόα στις εσωτερικές αγορές».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στη χώρα μου την Ελλάδα έχουν σημειωθεί πάρα πολλές περιπτώσεις παράνομων "ελληνοποιήσεων" προϊόντων τα οποία με το που περνούν τα σύνορα βαφτίζονται ελληνικά με αποτέλεσμα οι ήδη εξαθλιωμένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες να βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν. Είναι γνωστές οι αθρόες "ελληνοποιήσεις" αμνοεριφίων από τα Σκόπια κάθε χρόνο όπως επίσης και ότι λάδι από την Τυνησία βαφτίζεται ελληνικό».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Για το λόγο αυτό θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει όπως επιτάσσει το καθήκον της, δηλαδή να καταπολεμά την απάτη στον τελωνειακό τομέα συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην επίτευξη του στόχου της εσωτερικής αγοράς για διάθεση ασφαλών προϊόντων με γνήσια πιστοποιητικά καταγωγής».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News