default-image

Η ΝΟΔΕ για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Κρήτη
Η ΝΟΔΕ για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη επανακαθορισμού της αποζημίωσης όλων των Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 και που αναφέρεται ως αίτημα στην επιστολή προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, επισημαίνει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ζητώντας να  αρθεί η υφιστάμενη αδικία. 

Σε κάθε εκλογική διαδικασία το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής.

Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή αλλά αποζημίωση.

Αποζημίωση  που ωστόσο θα  πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν. 

Εντούτοις , όπως τονίζεται και στην επιστολή,  οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, ακόμα και σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές ,αναγκάζονται να πληρώνουν εξ'  ιδίων την όλη  διαδικασία.

Πράγμα που ειδικά στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που ζούμε, πέρα από δυσάρεστο  είναι και  αδύνατο.

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αντιλαμβανόμενη το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων, υπογραμμίζει  ότι ο επανακαθορισμός της αποζημίωσης είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει άμεσα,  ώστε να μπορέσουν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που έχουν κληρωθεί να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως αρμόζει σε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News