Οικονομία

Θ. Βρέντζου: Κίνδυνος απώλειας κτηνοτροφικών επιδοτήσεων

Τον κίνδυνο να χαθούν επιδοτήσεις κτηνοτρόφων στην Κρήτη από τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής των βοσκοτόπων με ευθύνη - όπως αναφέρει - του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Όπως ανέφερε η κ. Βρέντζου, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ολοκληρώσει την διαδικασία που αφορά τους χρήστες (από Δήμους, Περιφέρεια και ΟΠΕΚΕΠΕ). Ωστόσο μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν επιδοτήσεις αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

«Επικαιροποιούμε το θέμα κατανομής των βοσκοτόπων γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικά επείγον θέμα. Η κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους μας πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος Οκτωβρίου, διαφορετικά υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του προσωπικού της (χρήστες) που θα ασχοληθούν με την κατανομή των βοσκοτόπων. Επίσης η Περιφέρεια έχει ζητήσει τους εκπροσώπους των Δήμων που θα συμμετέχουν στις επιτροπές κατανομής και αναμένουμε από το υπουργείο να προχωρήσει στο τελικό στάδιο. Δυστυχώς όμως περιμένουμε 3μήνες τη σχετική υπογραφή από τον προηγούμενο υπουργό αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.

Η κ. Βρέντζου τόνισε τέλος ότι, το διάστημα αυτό, λόγω των εκλογών το θέμα έχει "παγώσει", ωστόσο «στις 20 έχουμε εκλογές, στις 21-22 Οκτωβρίου θα πρέπει ο νέος υπουργός να προχωρήσει άμεσα το θέμα διαφορετικά θα χαθούν χρηματοδοτήσεις, και οι κτηνοτρόφοι μας αγωνιούν δικαιολογημένα».

Σχόλια