default-image

Bloomberg: Η ΕΚΤ αναζητά 597 εκατ. ευρώ σε χρέος δανείων

Οικονομία
Bloomberg: Η ΕΚΤ αναζητά 597 εκατ. ευρώ σε χρέος δανείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως 597 εκατομμύρια ευρώ σε ολλανδικά ομόλογα καλυπτόμενα με ενυπόθηκα δανείων από τους επενδυτές αναζητά να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς εντείνει τις προσπάθειες της για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από τιτλοποίηση (asset- backed securities - ABS).

Όπως αναφέρει πηγή επικαλούμενη γνώση επί του θέματος στο πρακτορείο Bloomberg, η κεντρική τράπεζα στοχεύει σε 13 τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια (RMBS), τα οποία περιλαμβάνουν τίτλους από δάνεια που έχουν εκδοθεί από μονάδες των ασφαλιστικών Delta Lloyd NV και ING Groep NV.

Η ΕΚΤ ξεκίνησε να προσπαθεί να αγοράζει διασφαλισμένο χρέος από επενδυτές τον περασμένο Ιούνιο, αντί να αγοράζει τα χρεόγραφα απευθείας από τις τράπεζες, καθώς το ποσό που απέκτησε το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφερε να ενθουσιάσει τους επενδυτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αύξησε τις επενδύσεις της κατά μόλις 382 εκατ. ευρώ αν και είχε προσφερθεί να αγοράσει έως 645 εκατ. ευρώ σε τίτλους ABS από την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News