Οικονομία

"Η Ελλάδα δεν έβλαψε την ανάκαμψη της ευρωζώνης"

«Περισσότερες μεταρρυθμίσεις» ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σήμερα από τις χώρες της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής. «Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να χαλαρώσουμε. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής», τόνισε ο ο Ντάισελμπλουμ σε ομιλία του στην αυστριακή πόλη Άλπμπαχ.

«Για να ενισχύσουμε τη νομισματική μας ένωση οικονομικά και πολιτικά πρέπει να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της σύγκλισης». Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους προέδρους του Eurogroup, «οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να πετύχουν τη σύγκλιση των αγορών εργασίας και προϊόντων τους καθώς και των επενδύσεων ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν να απομακρυνθούν η μία από την άλλη».

«Πριν από ένα χρόνο, η ευρωζώνη θεωρούνταν βάρος για την παγκόσμια οικονομία, ενώ τώρα είναι μια από τις πιο ισχυρές περιοχές» επισήμανε ο Ντάισελμπλουμ, ενώ διευκρίνισε αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα πως «δεν έβλαψε την ανάκαμψη στις άλλες χώρες της ευρωζώνης», υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα πλέον χρειάζεται μια φιλόδοξη εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας και πολιτική σταθερότητα.

Σχόλια