default-image

ΓΓΔΕ: Επιστροφές φόρου 30 εκατ. ευρώ

Οικονομία
ΓΓΔΕ: Επιστροφές φόρου 30 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δοθεί από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2014 χωρίς πρόστιμα.

Από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα το βράδυ, οι φορολογούμενοι και οι λογιστές τους μπορούσαν να υποβάλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, χωρίς να βαρύνονται με τα πρόστιμα 100 - 500 ευρώ που προβλέπει ο νόμος, καθώς η επίσημη προθεσμία έληξε στις 31 Αυγούστου 2015.

Η μοναδική επιβάρυνση στο διάστημα 1- 4 Σεπτεμβρίου αφορά στις δηλώσεις με χρεωστικό υπόλοιπο οι οποίες και βαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του χρεωστικού ποσού του εκκαθαριστικού.

Όσες δηλώσεις υποβληθούν, εκπρόθεσμα, από αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμων αρχικών και εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ύψους 100 έως 500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ήδη η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστροφής φόρου για όσες δηλώσεις είχαν υποβληθεί μέχρι την 20η Ιουνίου 2015 και το πόσο που θα πιστωθεί είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News