default-image

"Υποτονική" η άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Οικονομία
"Υποτονική" η άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με άνοδο άνω του 1% κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να έχει την απαιτούμενη δυναμική από πλευράς όγκου. Έτσι η οποιαδήποτε ανοδική κίνηση δεν πιστοποιεί και κάποια αλλαγή της τάσης.

Συνεχίζεται η επενδυτική απροθυμία στο Χ.Α.Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς απουσιάζουν οι κινεζικές "παρενέργειες" λόγω της αργίας του χρηματιστηρίου της Σαγκάη για τη 70η επέτειο από τον τερματισμό του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ξεπροβάλλουν μπροστά, καταγράφοντας άνοδο 5%.

Η Alpha Bank ενισχύεται 8,8% στα 0,098 ευρώ, η Eurobank κερδίζει 5,56%, η Τρ. Πειραιώς σημειώνει άνοδο 6,1% και η ΕΤΕ (+4,43%).

Στις υπόλοιπες μετοχές, ο ΟΠΑΠ σημειώνει κέρδη 2,29%, η Αεροπορία Αιγαίου κερδίζει 2,38%, ο ΟΤΕ (+2,03%), η Βιοχάλκο (+1,93%), η ΕΧΑΕ (+1,61%), η ΔΕΗ (+1,42%) και τα ΕΛΠΕ (+1,15%).

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,75% έναντι 1,58% του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Της ανόδου ηγείται η μετοχή της ΜΙΓ (+1,75%) και ακολουθεί η ΣΩΛΚ (+3,14%) και η Τρ. Αττικής (+2,86%). Σταθεροποιητικά στα 0,187 ευρώ βρίσκεται η Τρ. Κύπρου.

Πιο ενισχυμένος εμφανίζεται ο όγκος των προθεσμιακών συμβολαίων στην αγορά παραγώγων με την Eurobank και την Τρ. Πειραιώς να έχουν σημειώσει πάνω από 2.200 συμβόλαια.

Η συναλλακτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των αγορών, θα βρεθεί σήμερα η συνεδρίαση της ΕΚΤ με την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου, Mario Draghi, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα εκτιμάται ότι θα ασχοληθεί περισσότερο με την Κίνα παρά με την Ελλάδα.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News