default-image

Σπαν: "Θα συμφωνηθεί η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας"

Οικονομία
Σπαν: "Θα συμφωνηθεί η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι άλλοι πιστωτές θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, επιτρέποντας στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας», εκτιμά ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν, με σημερινές δηλώσεις του.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Σπαν υποστήριξε πως «ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει ένας πολύ ισχυρός ηγέτης για μεταρρυθμίσεις εάν κερδίσει την επανεκλογή του αυτό το μήνα, μολονότι μια αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος συνεχίζει να είναι απαραίτητη και δεν θα είναι εύκολη».

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν (στο σχήμα), καθώς και με οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε την ελάφρυνση χρέους» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων, είπε ο Σπαν.

Ο γερμανός υφυπουργός ωστόσο υπενθύμισε πως σε κάθε περίπτωση «η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί της και να προωθήσει την αναμόρφωση της οικονομίας».

«Μετά από τρεις εβδομάδες κλειστών τραπεζών στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιενς Σπαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News