default-image

Άνοδος του Γενικού Δείκτη - "Κόλλησαν" οι συναλλαγές

Οικονομία
Άνοδος του Γενικού Δείκτη - "Κόλλησαν" οι συναλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοδος του Γενικού Δείκτη τιμών αλλά μεγάλο πρόβλημα στις συναλλαγές, που μειώνονται μέρα με την μέρα. Στο πρώτο τέταρτο της συνεδρίασης, ο τζίρος δεν ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στο ίδιο έργο θεατές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η σταθεροποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων σήμερα σε συνδυασμό με τη διήμερη αργία  σε Κίνα αύριο και μεθαύριο ίσως να δώσουν κάποιο ανάχωμα για να επέλθει κάποια ηρεμία στις αγορές γενικότερα και στην εγχώρια αγορά ειδικότερα, ωστόσο  η συρρίκνωση που παρατηρείται στο Χ.Α. όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα.

Ο Γενικός Δείκτη τιμών κινείται άνω των 620 μονάδων με το δείκτη τραπεζών να ενισχύεται 2,2% στις 205 μονάδες. Στις επιμέρους μετοχές, οι Alpha Bank και ΕΤΕ ενισχύονται 3,7% και 2,44%, αντίστοιχα ενώ η Τρ. Πειραιώς υποχωρεί 2,44% και η Eurobank βρίσκεται αμετάβλητη στα 0,037 ευρώ.

Στις υπόλοιπες μετοχές ο Τιτάνας ενισχύεται 2,48%, ο Μυτιληναίος (+2,26%), ο Ελλάκτωρ (+1,6%), η Coca Cola (+1.08%) ενώ στον αντίποδα κινούνται οι ΔΕΗ (-0,95%), ΕΧΑΕ (-0,93%) και ΕΥΔΑΠ (-0,61%).

Οι Μέτκα, Lamda Development  και ΓΕΚΤΕΡΝΑ κινούνται σταθεροποιητικά για την ώρα.

Λιγότερες είναι οι συναλλαγές στο μεσαίο χώρο. Από τις ελάχιστες μετοχές που έχουν "ανοίξει" ξεχωρίζουν η Τρ. Αττικής (+2,94%) με 12 πράξεις, η Ιntracom (+1.91%) με 9 πράξεις, η Άνεμος (+1,89%) με 2 πράξεις  και το Πλαίσιο με 2 πράξεις, κινήσεις που καταδεικνύουν και την απουσία επενδυτών στο Χ.Α.

Η Τρ. Κύπρου υποχωρεί 0,53% στα 0,189 ευρώ και ο Σαράντης με 304 τεμάχια χάνει 2,84%.

Χαμηλός είναι ο όγκος και στα παράγωγα, με το λιγοστό ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στο ΣΜΕ της Τρ. Πειραιώς με 1036 συμβόλαια.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News